عدم تمدید ویزای شنگن باعث بروز مشکلاتی خواهد شد که به اختصار توضیح می دهیم.

الف – در زمان مسافرت و تقاضای ویزا در آینده به شنگن دچار مشکل جدی خواهیم شد و شانس کمتری جهت دریافت مجدد ویزا خواهیم داشت.
ب – در صورت بروز حادثه در زمانی که بصورت غیرقانونی و با ویزایی بی اعتبار در شنگن بسر ببریم، امکان دریافت هیچگونه کمک از بیمه مسافرتی نخواهیم داشت و مجبور به پرداخت مخارجی سنگین خواهیم شد.

منتشرشده در خدمات ویزا

تعداد دفعات ورود در ویزای شنگن:

مسافرانی که ویزای شنگن دارند برحسب مدت اعتبار ویزای خود به 3 صورت میتوانند ورود داشته باشند:

1- یک بار ورود (سینگل):
که با رقم 1 در ویزا مشخص شده به این معنی است که پس از یک بار ورود و خروجتان از شنگن، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. ویزایی که برای یک بار ورود معتبر باشد پس از یک بار استفاده از آن همیشه باطل است.2- تعداد ورود مشخص:
که با رقم از 2 به بالا در ویزا مشخص می شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزای خود می توان به دفعاتی که در ویزا مشخص شده به محدوده شنگن وارد شد و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد.3- تعداد ورود نامحدود (مالتیپل):
که با کلمه «مولتی» در ویزا مشخص می شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزا و روزهای مجاز درون ویزا می توان بصورت نامحدود به  محدوده شنگن وارد شد.
بایستی توجه داشت که تعداد روزهای مجاز با هر بار ورود و خروج از شنگن محاسبه و کسر می گردد. برای مثال اگر تعداد روز مجاز در ویزا 30 روز باشد و پس از 10 روز اقامت در شنگن از آن خارج شده و با استفاده از نوع ویزای «مالتیپل» وارد شنگن شویم، 10 روز اقامت قبلی از تعداد روزهای مجاز کسر و 20 روز مجاز دیگر جهت استفاده باقی می ماند.


تاریخ اعتبار ویزای شنگن و روزهای مجاز:

تاریخی که مسافردرطی آن حق استفاده از ویزای خود را دارد و ویزا در خارج از چهارچوب آن اعتبار نخواهد داشت. و همچنین تعداد روزهایی که فرد مجاز است در محدوده تاریخ اعتبار ویزا،  در محدوده شنگن به سر ببرد که بصورت رقم روزانه (از یک تا 90 روز) جداگانه در ویزا درج شده است.وقتی که مثلا مدت اعتبار ویزا 90 روز و مدت روزهای مجاز 30 روز باشد یعنی اینکه در طی 90 روز مدت اعتبار ویزا می توان به دلخواه خود از 30 روز مجاز خود جهت به سر بردن در محدوده شنگن استفاده نمود. لذا مسافران بایستی طوری برنامه ریزی کنند که روزهای مجاز ویزای شنگن آنها در چهارچوب مدت اعتبار ویزا باشد و از آن بیرون نزند.این نکته را به خاطر داشته باشید که یک ویزای شنگن همیشه پس از به پایان رسیدن مدت اعتبار آن باطل خواهد شد، حتی اگر از طول مدت روزهای مجاز آن باقی مانده باشد و بالعکس پس از به پایان رسیدن تعداد روزهای مجاز آن باطل خواهد شد، حتی اگر از مدت اعتبار آن باقی مانده باشد.
اخطار:

هرگز نبایستی پس از اتمام مدت ویزا یا پس از سپری شدن تعداد روزهای مجاز، در محدوده شنگن باقی ماند. یا بایستی کشور مربوطه را ترک کرد و یا نسبت به تمدید ویزا اقدام نمود.در غیر اینصورت به عنوان خارجی غیر قانونی، بازداشت و زندانی شده و ضمن اخراج از کشور مربوطه تا مدتی طولانی قادر به بازگشت به شنگن نخواهیم بود.

منتشرشده در خدمات ویزا

نکته 1توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید،
دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت
پیگیر مراحل اقامتی خود باشید

نکته 2اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا
بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید
برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید
.

نکته 3: داشتن ویزای شنگن لزوما به معنی تضمینی جهت ورود به محدوده شنگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا
گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند
به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از
شنگن اخراج کنند
.

اکیدا توصیه میشود(بویژه برای افرادی که اولین باز ویزای شنگن میگیرند) به همان کشوری وارد
شوند که درخواست ویزا را از آن کشور کرده اند. فرض کنیم شخصی میخواهد خانواده خود
در ایتالیا را ملاقات کند و در عین حال سری هم به فرانسه بزند. چنانچه از سفارت
ایتالیا درخواست ویزای شنگن کند، اکیدا توصیه میشود اول به ایتالیا برود (ورود او
در ایتالیا انجام شود)

مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات
احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه
های اقامت نماید.

منتشرشده در خدمات ویزا

معاهده شنگن، پیمانی است که در حال حاضربین 26 کشور قاره اروپا بسته شده است که به واسطه آن شهروندان اروپایی بدون اخذ ویزا و بازرسی در مرز اجازه ورود به آن کشور را پیدا می کنند.

این معاهده در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۸۵ میلادی جهت ورود آزاد ساکنین کشورهای اروپایی بدون نیاز به ویزا و کاهش مشکلات رفت و آمد آنها از جمله برچیده شدن مرزها و ایستگاههای بازرسی مرزی، درعرشه کشتی "پرنسس ماری آسترید" روی رودخانه "ماسل" نزدیک شهری به نام "شنگن" در لوکزامبورگ - مرز بین فرانسه و آلمان -  به امضای ۵ کشور آلمان، فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ رسید و در ۳ اکتبر سال ۱۹۹۰ میلادی پس از اتحاد آلمان شرقی و غربی، مجددا با امضای آلمان متحد تکمیل گردید.

ویزای شنگن4 نوع A-B-C-D می باشد که به ترتیب آورده شده است:

ویزای نوع A:
ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شنگن گردد.

ویزای نوعB:
ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و میتواند از شنگن بعنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.

ویزای نوع C:
ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند. مسافر میتواند برای مدتی مشخص در محدوده شنگن حضور داشته باشد.ویزای نوع D:
ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.

منتشرشده در خدمات ویزا

گالری تصاویر

بالای صفحه